Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2007 22:48 - Покана за проекти в иновационни индустриални сектори
Автор: tangram Категория: Бизнес   
Прочетен: 2002 Коментари: 0 Гласове:
0



Бенефициентите по тази покана са консорциуми от публично-частни партньорства от 27-те страни-членки на ЕС, кандидатите за членство в ЕС и държавите от ЕАСТ/ЕИО. Ще бъдат одобрени само проекти които не са с непосредствена търговска цел.
Дирекция "Предприятия и Индустрия" на ЕК обявява покана за проекти на тема "Европейска иновационна платформа за начинания в услуги, изискващи интензивни познания" по Програмата за Субсидии 2007

В своята комуникация "Привеждане на знанието в действие" ЕК се обяви за по-активен подход спрямо създаването и подкрепата за млади и креативни Малки и средни предприятия (МСП) в сектора на услугите. Целта е да се създадат по-ефикасни връзки между изследователските дейности, предприемачеството и финансиращите институции водещи към създаването на Паневропейска иновационна платформа за начинания в услуги, изискващи интензивни познания.

Общи цели и обхват:

Общата цел на Европейската иновационна платформа за услуги, изискващи интензивни познания (KIS-Платформа) е да насърчи технологична и не технологична (организационна) иновация в сферата на услугите. Европейската иновационна платформа за услуги, изискващи интензивни познания (KIS-Платформа) ще бъде приложена чрез публично-частни партньорства основани на секторно-мрежови подход (линия на развитие 1) допълнени от хоризонтални поддържащи действия (линия на развитие 2).

Специфични цели:

Линия на развитие 1: Секторни мрежи

KIS-Платформата ще бъде съставена от до 3 секторни мрежи, предоставящи съвместна подкрепа за начинания с висок растеж и активни в KIS-Платформата. Всяка мрежова инициатива трябва да:

-Оценява специфични нужди за проучване и умения на потенциални компании с висок растеж и активни в услуги, изискващи интензивни познания и да им помага за установявят връзки със съответните партньори в бизнес и изследователските среди.

-Създава, изпитва и потвърждава подобрени механизми за подпомагане на KIS начинания и млади, обещаващи компании.

-Улеснява достъпа до финансиране на групи от компании, работещи в сферата на услуги, изискващи интензивни познания.

Примери за подпомагани по линия на KIS-Платформата дейности са проекти в иновационни индустриални сектори, например: технологии за околната среда, нови материали, биотехнологии, сателитен даунстрим апликации и ICT решения.

Линия на развитие 2: Хоризонтални поддържащи действия

Секторните мрежи ще се допълват от хоризонтални поддържащи действия с цел да се осигури създаването на интегрирана Европейска иновационна платформа за услуги, изискващи интензивни познания (KIS-Платформа). Тези хоризонтални поддържащи действия следва:

-да създадат и промотират Европейско хранилище за знания и най-добри практики относно технологични или организационни/бизнес иновации в сферата на услугите.

-да развият насоки за улесняване на организационните иновации с сферата на услугите

-да създадат бизнес общност от поне 100 млади и новаторски компании, работещи в сферата на услугите и имащи висок потенциал за растеж.

-да организират ежегодно състезание за Европейски начинания за млади и новаторски компании, работещи в сферата на услугите, както и Европейска награда за иновации в услугите.

-да създадат обща комуникационна платформа, включително и комуникационни и маркетингови инструменти които да поддържат специфичните действия по тази покана.

Срокове:

Планиран старт на действията: януари 2008

Максимална продължителност на проектите: 36 месеца

Краен срок: 7 септември 2007

Бюджет и финансиране:

Общ бюджет за тази покана:  5,000,000 EUR. Максималната сума която ше бъде отпускана на проект е 1,400,000 EUR по линия на развитие 1 и 800,000 EUR по линия на развитие 2. Ще бъдат избрани най-много 3 секторно-мрежови партньорства и 1 проект за хоризонтални действия.

Ниво на съфинансиране:

-иновационни действия по линия на развитие 1: до 75% от допустимите разходи

-иновационни действия по линия на развитие 2: до 95% от допустимите разходи

-действия за управление на проектите: до 100% от допустимите разходи

Допустими кандидати/бенефициенти:

Бенефициентите по тази покана са консорциуми от публично-частни партньорства от 27-те страни-членки на ЕС, кандидатите за членство в ЕС и държавите от ЕАСТ/ЕИО. Ще бъдат одобрени само проекти които не са с непосредствена търговска цел.

Подробно за бенефициентите: в секция III на прикаченият файл "Набор от документи по покана за иновация в сферата на услугите".

Къде се подават документите:

European Commission
Enterprise and Industry Directorate-General
Unit D.1 Innovation Policy Development
CIP Programme 2007 – Action ENT6/CIP/07/C/N04S00
"European Innovation Platform for Knowledge Intensive Services"
Office address: Av. d’Auderghem 45 – 06/198
B-1049 Brussels – BELGIUM

Подробна информация и апликационни форми:

На Интернет страницата на Главна Дирекция "Предприятия и Индустрия" на ЕК.

Dnevnik.bg



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tangram
Категория: Бизнес
Прочетен: 3365060
Постинги: 292
Коментари: 877
Гласове: 512
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031